"Miss Flower" Emiliany Torrini nás seznamuje s hlavní hrdinkou její nové desky

02.05.2024 15:06 - Dan Hájek | foto: Groenland Records

"Miss Flower", hlavní aktérka převážně zamilovaných dopisů, které našla blízká kamarádka Emiliany Torrini, dala jméno i chystané sedmé řadovce této nezaměnitelné zpěvačky s islandsko-italskými kořeny. Po dancehallem ovlivněné "Let's Keep Dancing" ji nyní uvádí titulní track, který vznikl na základě prvního přečteného psaní, nalezeného v pečlivě uschované krabici.

Hudebně však novinka promlouvá Emilianiným charakterističtějším rukopisem a zanese nás kamsi do éry velmi povedených kolekcí "Me And Armini" a "Tookah", na nichž zpěvačka propojovala prvky akustiky s křehkou elektronikou. Sama doplňuje, že jejím cílem bylo natočit album ovlivněné nahrávkou Leonarda Cohena "I'm Your Man", jen v mnohem intimnějším provedení.

"Miss Flower" provází malebný videoklip, který vznikl v režii Patricka McPherona ze studia Interiorstate. Jeho idea vzešla z prosté animace, zvýrazněných barev a prolnutí několika krátkých video sekvencí, jež přibližují romantické chvíle zamilovaných dvojic. Protože některé z nich pocházejí z domácích archivů, vznikla tak obrazová reinterpretace psaných řádků, jež pisatelka adresovala svému milovanému.

Připomeňme, že nová deska do obchodů s muzikou a na streamovací platformy dorazí v pátek 21. června a přinese těchto deset písniček: Black Water, Lady K, Waterhole, Dreams, Miss Flower, Black Lion Lane, Let's Keep Dancing, Love Poem, The Golden Thread, A Dream Through The Floorboards.

Emiliana Torrini plánuje na chystaném turné tento příběh všem naživo převyprávět. Pokud vám unikne její festivalové vystoupení na letošních Colours Of Ostrava, které se konají ve vítkovickém areálu od 17. do 20. července, další příležitost vás čeká 25. října v pražském Paláci Akropolis, kam se vrátí po dlouhých čtrnácti letech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY